Blog en nieuws

Niels Schouten

sr. Industrial Engineer / Director

Klikverbindingen in aluminium.

In de wereld van ontwerp en engineering hebben klikverbindingen een revolutionaire rol gespeeld, vooral in kunststofconstructies. Echter, het potentieel van klikverbindingen in aluminium profielen blijft nog grotendeels onontgonnen. Als gespecialiseerd ontwerpbureau hebben wij ons toegelegd op het verkennen van dit terrein, waarbij we complexe berekeningen inzetten om producten slimmer te maken en duurzaamheid te bevorderen.

Waarom aluminium?

Aluminium is een veelzijdig materiaal dat bekend staat om zijn lichtheid, sterkte en corrosiebestendigheid. Het wordt alom gebruikt in verschillende sectoren, variërend van de bouw tot de auto-industrie. Echter, traditionele bevestigingsmethoden vereisen vaak veel materiaal en kunnen de recyclebaarheid van het aluminium belemmeren. Hier komen klikverbindingen in beeld, waarbij de focus ligt op minder materiaalgebruik en verbeterde recyclebaarheid.

Onze specialisatie: slimme klikverbindingen in aluminium

Als ontwerpbureau hebben wij ons gericht op het optimaliseren van aluminium producten door gebruik te maken van slimme klikverbindingen. Deze verbindingen worden mogelijk gemaakt door nauwkeurige berekeningen, waarbij we rekening houden met factoren zoals belasting, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het resultaat is een innovatief ontwerp dat niet alleen stevig is maar ook aanzienlijk minder bevestigingsmaterialen vereist.

Voordelen van klikverbindingen in aluminium

  • Efficiënt materiaalgebruik: door gebruik te maken van klikverbindingen kunnen we de hoeveelheid benodigd materiaal aanzienlijk verminderen, zonder concessies te doen aan de structurele integriteit van het product.
  • Eenvoudigere assemblage: klikverbindingen maken het assemblageproces efficiënter en sneller. Dit resulteert niet alleen in tijdsbesparing tijdens productie, maar ook in lagere arbeidskosten.
  • Verbeterde recyclebaarheid: traditionele bevestigingsmethoden kunnen het recyclen bemoeilijken. Klikverbindingen vergemakkelijken het demonteren van componenten, waardoor het recyclen van aluminium eenvoudiger en duurzamer wordt.
  • Designflexibiliteit: klikverbindingen bieden meer ontwerpvrijheid. Dit opent de deur naar creatieve oplossingen en innovatieve productontwerpen.
  • Toekomstperspectief: ‘’duurzaam’’ design als prioriteit: in een tijd waar duurzaamheid hoog op de agenda staat, is de integratie van klikverbindingen in aluminium profielen een stap in de juiste richting. Onze expertise stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor diverse sectoren, waarbij we streven naar duurzaamheid zonder compromissen te sluiten op het gebied van functionaliteit en esthetiek.

Als ontwerpbureau blijven we onze focus leggen op het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het optimaliseren van aluminium producten onder andere door middel van slimme klikverbindingen.

Aluminium legeringen in productontwerp.

We zetten de verschillende legeringen op een rijtje en hoe wij deze toepassen in onze ontwerpen.

Niels Schouten

sr. Industrial Engineer / Director

Aluminiumcursus bij Fabrique Invent.

Theo deelt jaarlijks zijn kennis en ervaring.

Theo Wolters

Managing Partner

Modulair ontwerpen in de praktijk.

Onze senior engineer Mike legt je uit hoe wij modulair ontwerpen en meedenken met onze klanten.

Mike de Jong

Senior Industrial Engineer

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!